En Munk etter Cricket

Tenkte jeg skulle fortelle litt om menneskene vi møter her. På fredag fikk vi besøk av en munk som pappa kjenner. Han heter Vimalajoti, men jeg kaller ham Djoti Vima. Han går med rød kappe. Det er fordi han er munk. Det er ikke så lett å si hva en munk er, for vi har ikke munker i Norge.

Det ble litt av et liv når munken kom på besøk

Munker bor i tempelet sammen med andre munker, og ikke sammen med familien sin. Et tempel er et stort hus hvor man kan besøke en mann som heter Buddha. Buddha døde for lenge siden, men munkene lærer om hva Buddha sa da han levde. Buddha sa at alle måtte være snille, og at man ikke har lov til å slå eller si stygge ting. Selv ikke mot dyr eller fluer. Munkene må derfor være snille med alle.

Jeg visste ikke at munker var glad i babyer

Munkene får heller ikke lov å eie masse ting, eller spise masse mat. De får kun lov å spise den maten som noen mennesker gir til tempelet. Noen ganger må de gå ut med en store bolle for å spørre om mat dersom de er sulten. Og de får ikke lov til å spise mat etter lunsj som er kl. 12. Munkene må også stå opp veldig tidlig – faktisk midt på natten kl. 4. Munken som kom på besøk til oss, Djoti Vima, har ikke madrass i sengen sin. Han liker å sove på de harde plankene. Munker må også gå med munkekappe hele tiden. Den kan være rød eller oransje, og da er det veldig lett å se om det er en munk.

Det er gøy å spille cricket med Djoti Vima

Munken ble skremt når jeg slo veldig hardt

Djoti Vima hadde lovet meg å spille cricket med meg da han kom på besøk. Egentlig har ikke munker lov til å leke eller spille spill, for når de er i tempelet må de være alvorlige hele tiden. Men jeg vet at de gjør det likevel, hvertfall før de blir gamle. Men Djoti Vima ville spille cricket med meg! Det var kjempegøy, og vi spilte til vi ble veldig slitne. En gang slo jeg ballen hardt i magen hans slik at han fikk vondt. Djoti Vima ler hele tiden, og lærer meg å spille sånn cricket de spiller i Sri Lanka. Munken ville spille cricket med Andor også, men han er jo altfor liten til det!

Cricket Boy

Om tatratatra

Dette er en liten blogg om hva vi opplever i Sri Lanka høsten 2011, slik at dere i Norge kan se hva vi opplever og få en smakebit av vårt liv her nede. For dere som har tenkt å besøke oss kan det også være en ypperlig mulighet til å få tips til noe dere selv har lyst til å oppleve.
Dette innlegget ble publisert i Jonathans blogg. Bokmerk permalenken.

1 svar til En Munk etter Cricket

  1. Torild Inger sier:

    Hallo Jonahtan! Så fin blogg du har fått. Og så kjekkt det var å ha besøk av ein munk som vil spela med deg. Eg har jo fått vita av bestemor at du er veldig flink til å jobba også. Ho hadde fått så god hjelp i hagen. Ha det fint og hels til mamma ,pappa og Andor. Klem frå Tante Torild

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s