Hverdagsliv

Ungene liker best når Bestemor også er på gulvet.

Her kommer noen hverdagsbilder fra Sri Lanka. Dagene begynner tidlig. Så snart solen titter frem over åskammen, og treffer vinduet på soverommet, våkner barna til liv. Som regel et sted mellom 5.15 og 5.45. Er vi riktig heldig har klokken tikket forbi seks før det blir lyd i huset. Men uansett blir vi regnet som noen riktig syvsovere her til lands. Forleden dag var vi våken rundt 4.30, og da kunne vi høre en stor prosesjon av troende Buddhister på vei til tempelet, som både trommet og spilte musikk på sin vei. Folk her nede står som regel opp litt før eller etter klokken 4, for så å lage varm frokost – Rice and Curry. De fleste spiser Rice and Curry både til frokost, som de også tar med til lunsj, og selvsagt til middag. Det er selvsagt ikke å forakte å spise rice and curry til varm lunsj for oss heller, selv om det kan bli i sterkeste laget noen steder. Hari Serai, som Bestemor (Attama) sier.

To gutter i hjemmesydde klær fra Besta

To like gutter i klær sydd og sendt ned av Besta.

Jonathan og Andor Falk har riktig funnet tonen her nede. Hver gang Andor har vært en Umulius truer vi med å sende ham til Julius og resten av apekattene. Men Aiya, storebror, stopper oss hver gang. Han vil helst ha Andor i heimen, selv om det betyr at lillebror stjeler lekene hans i tide og utide. Og etter at Andor har begynt å krype og klatre på ting, får han tak i det meste når han setter seg mål for det. Og Andors våte drøm er å klatre oppi akvariet – noe som blir en større og større utfordring etterhvert som han blir raskere til beins. Apropos akvariet – vi har et akvarie som går fra stuen og ut i hagen. Her kan dere se Jonathan som hjelper gartneren med å rense akvariet.

Jonathan hjelper gartneren med å vaske akvariet.

Hard jobbing med å vaske akvariet.

Hva er vel bedre enn et bad i et nyvasket akvarium? Ikke rart at Andor også vil bade nedi her sammen med alle de oransje fiskene.

Et deilig forfriskende bad i akvariet.

Et annet rituale vi har er å drikke te hver fredag. Vi har funnet et koselig te-hus hvor vi kan sette oss ned og nyte en bedre kopp med te i sjarmerende omgivelser. Det eneste aberet er at te-huset befinner seg på et stort kjøpesenter (heldigvis i ene enden av det), og dette kjøpesenteret har fått en lei uvane å leie inn et danseband for å spille klissete (og ofte svenske) poplåter på en særdeles glatt og usjarmerende måte. Og siden skikkelig kaffe er vanskelig å oppdrive, spesielt her i Kandy, har vi alle sammen blitt svorne tilhengere av eksklusiv te i alle mulige varianter.

Kolonifru Andersen nyter en kopp urettferdig te.

En viktig bestanddel i vår hverdag er selvsagt bæresjal, som brukes i både tykt og tynt, varmt og kaldt. Om Andor skal sove, beroliges, eller rett og slett bare transporteres fra A til Å, fungerer bæresjal utmerket. Å bruke vogn her nede er som å leke med ilden, spesielt rundt traffikken her nede. Her poserer Agnethe i et av de mange bæresjalene som hun hevder at hun bare har vunnet i en konkurranse (merkelig at hun aldri kjøper dem selv…)

Agnethe poserer i nok et bæresjal.

Om tatratatra

Dette er en liten blogg om hva vi opplever i Sri Lanka høsten 2011, slik at dere i Norge kan se hva vi opplever og få en smakebit av vårt liv her nede. For dere som har tenkt å besøke oss kan det også være en ypperlig mulighet til å få tips til noe dere selv har lyst til å oppleve.
Dette innlegget ble publisert i Hverdag. Bokmerk permalenken.

7 svar til Hverdagsliv

 1. Linn Marie sier:

  Hei Agnethe og Mikael og to skjønne herlige gutter! mange år siden sist! har fulgt litt med på bloggen og det er litt av et eventyr dere lever for tiden! nyt det og håper dere har det bra;) mange hilsener fra kalde Oslo;)

 2. Torild Inger sier:

  Kjære alle på kolonien
  Veldig kjekkt å lesa om eksotiske dagar! Ungane veks og stråler! Her står vistnok eit hus og ventar på dåke…ikkje berre huset altså. I Siljustølsvegen har me det bra og SR henta bil i Moss i går. Eg skal til Stockholm på tirsdag, men er mest opptatt av utstillingen som opnar på lørdag. Mange tråar skal samlast og det skal helst ikkje bli nokon flokar…Været her er flott til å vera November. Tida går fort no mot jul. Kos dåke og nyt alt det me ikkje har i Noreg…gartnar foreks…Eg ville ikkje likt å måtte stå opp kl 400. Er det blitt lyst då?
  Klem frå Torild

 3. Renate sier:

  Hei.
  Så herlige bilder. Vi gleder oss både til hagen og å bade i akvariet.
  Og det blir vel tid for te også. Tenk at det er bare fire uker til vi sees igjen. Nesten så det kribler i magen allerede, eller vi får litt sommerfugler i magen. » Lurer på hvordan de kommer inn i magen?», det spør Garmann om. En herlig bok som vi leser for tiden!
  Regner med at vi kommer til å bli omtalt som syvsovere vi da, halv seks høres veldig tidlig ut. Det er jo noen år siden vi stod så tidlig opp. Vi får sette opp en skiftordning!
  Vi har satt kaviar på handlelappen allerede.
  Klem og suss fra alle fem på Kleppestø.

 4. Nils sier:

  Hei Agnethe og Michael,

  Det er godt å lese at dere har det bra! Jeg er innom bloggen av og til kikker. Jonathan er heldig som får oppleve alt dette, og når han kommer hjem er det snø og vinter. Det blir sikkert gøy for ham! Og Andor er blitt stor!

  Gleder meg til dere kommer tilbake igjen!

  Dere er savnet.. Forresten, PPU kan anbefales Agnethe 🙂

  • tatratatra sier:

   Du er dypt savnet du også. Blir godt å komme hjem til venner og kjente igjen. Og snø, selv om det blir hardt over Puddefjorsbroen i regn og vind. Ungene vokser og vokser. Føler deg ikke er lenge siden Jonathan var en liten krabat. Agnethe grubler og lurer som vanlig – og ja, hun har også lyst til å ta PPU, men vi får se. Vet ikke om hun får dekket alt siden hun ikke bare har realfag. Først skal hun gjøre ferdig innspurten på Masteren 🙂

 5. Shona sier:

  Hei alle sammen, i lesende stund blåser det høst/vinter storm her og det blir ennå verre når man ser på deres klima:-) ser at dere koser dere og ser frem til besøk av resten av Andersen familien.
  Mor ( les Evelyn) har nå fått hjelp til å legge deres blogg på favoritter så må kan hun følge med… nydelige bilder og fantastiske historier. kjenner at India kaller til tross for det nylige besøket:-) kos dere videre og fortsatt lykke til, klem Shona og Evelyn.
  PS: neste gang blir det Evelyn som skriver:-) ( hun siere at jeg er optimist….)

 6. Mette sier:

  Hei alle sammen, håper dere har det fint i Sri Lanka. Akkurat nå ringes julen inn her på fjellet, og pinnekjøtt lukten er svært dominerende. Fint vintervær og noen få kuldegrader. Vi ønsker dere en riktig god jul og et godt nyttår. Mange juleklemmer fra oss på Geilo.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s