Våre insektvenner i Sri Lanka

Hei alle dere. Jeg vil gjerne vise dere alle de flotte insektene vi har sett i huset vårt, som vi ikke har i Norge. Først og fremst har vi jo myggen, selv om jeg har hørt den finnes i Norge også. Men ikke sånn som her hvor de er større enn fluene, har lange bein og en kjempelang stikkenese.

En glad bladlus i huset vårt.

Vi sørger alltid for å sove med myggnetting, men myggen kommer seg inn uansett. De er noen luringer. Spesielt liker de Andor. Nå som det er regntid, og myggen har kommet i hopetall, ser Andor ut som en hvit liten rødprikkete krabat. Noen ganger våkner vi og klapser myggen, og da kommer det masse blod på myggnettingen. Det er blitt mange røde flekker nå. Heldigvis er ikke alle insektene like stikkete – her er en stor bladlus som kom på besøk.

Knipe liten knipe stor.

Noen av dyrene ser skummel ut – her er et stilig rumpeknipedyr. Det har også mange tøffe tatoveringer slik at det skal se ekstra farlig ut. Andor bryr seg ikke noen om dyrene har tatoveringer. En dag han satt på gulvet spiste han et stort insekt – vi kunne ikke se hvilket det var – men det stakk to store insektbein ut av munnen til Andor. Andor er visst litt farlig han også.

Vår venn Kalu. Det betyr svart.

Her er vår venn Kalu. Han ser ut som en diger svart humle. Men han er ikke farlig, for han vil ikke stikke oss. Han har bodd i blomsten sin siden vi kom hit i huset. Når vi er ute, eller bader i badebassenget, kommer han på besøk og ser på oss. Det er blitt ganske koselig å ha ham her – han er nesten som et kjæledyr. Andre dyr er ikke fullt så koselige.

Vi har maur overalt. Inne i huset. På kjøkkenet. I stuen. Bare vi griser littegranne mat kommer maurene i massevis. Det bor faktisk masse maur inne i kjøkkenbenken, men vi vil ikke drepe dem med insektmiddel – for det er jo ikke bra. Jeg har sagt til Bestemor at hun ikke må spise kjeks i sengen, for da kommer de der også. Men hun gjør det likevel når hun er syk. Kanskje Bestemor er glad i maur?

Maur er et sosialt dyr. Kjipt for oss.

Jeg har ikke glemt deg Laila. Vi har også store edderkopper i huset. De lager spindelvev overalt. De fleste edderkoppene er små og ikke farlig. Men andre… De er kjempestore. De digre beina stikker ut, og de kan løpe veldig fort. Fortere enn pappa, sånn at han ikke klarer å fange de. Da må Bestemor trø til. Hun er flink til å fange edderkopper. Men en edderkopp klarer vi ikke å fange. Vi kaller henne dronningen! Hun kommer ofte om natten – og poserer litt på veggen om morgenen før hun forsvinner igjen. Vi vet ikke hvor hun bor – men hun er jammen ganske stor.

Vi skulle gjerne visst hvor denne edderkoppen bor...

Om tatratatra

Dette er en liten blogg om hva vi opplever i Sri Lanka høsten 2011, slik at dere i Norge kan se hva vi opplever og få en smakebit av vårt liv her nede. For dere som har tenkt å besøke oss kan det også være en ypperlig mulighet til å få tips til noe dere selv har lyst til å oppleve.
Dette innlegget ble publisert i Jonathans blogg. Bokmerk permalenken.

1 svar til Våre insektvenner i Sri Lanka

  1. Marius sier:

    Veldig gøy innlegg. Men den bladlusen er en kneler.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s